למה חשוב לעשות סרטונים בשנת 2024?
בואכה 2025

בשנת 2024 סרטונים הפכו לנחלת הכלל שיטת השיווק המועדפת על הצרכנים, וכך גם על האלגוריתמים של מערכות קידום.

גולשים רבים נוטים בזמנם הפנוי של היום לשבת ולדפדף בפיד בפייסבוק או ביוטיוב, אם להיות מדויקים, מחקרים מצאו ש-54% מהגולשים יושבים וצופים בסרטונים ברשת על בסיס קבוע ויומיומי וזה מידע שהיה נכון לשנת 2020.

הדפוס הצרכני הזה נוצר הודות לטיקטוק – שהפכה לאחת הפלטפורמות המרכזיות ביותר להשפעה חברתית בשנים האחרונות עם מיליארדי משתמשים פעילים ברחבי העולם. והיא לא לבד. הרשתות החברתיות טיקטוק, פייסבוק ואינסטגרם, אינם רק מקום לשיתוף קטעי וידאו קצרים ומבדרים, אלא גם כלי עוצמתי לקידום עסקים.

סוגי סרטונים 

סרטונים המבוססים על תסריט כתוב

סרטונים מבוססי תסריט בפלטפורמות כמו טיקטוק ורשתות חברתיות אחרות הפכו לכלי שיווקי ותוכני חשוב בשנים האחרונות. בניגוד לסרטים או תוכניות טלוויזיה מסורתיות, תסריטים לתוכן ברשתות חברתיות מתאפיינים בקצרנות, במיקוד חד ובאפקט מיידי אשר בא לידי ביטוי דרך תגובות הגולשים.

התסריטים נכתבים בדרך כלל לסרטונים קצרצרים, לרוב בין 15 שניות לדקה. ולעיתים יכללו מספר סרטונים בסדרה. הסרטונים מתוכננים כדי לתפוס את תשומת הלב של הצופה תוך שניות ולהעביר מסר או רעיון בצורה מהירה ומעניינת. התסריטים הללו מתמקדים בדרך כלל ברעיון אחד מרכזי, בדיחה, טרנד או מסר שיווקי.
מאפיינים של תסריטים לסרטוני רשתות חברתיות:

  • קצרים ותמציתיים –  כל מילה ופעולה חייבות להיות מחושבות ומדויקות.
  • וויזואליים מאוד – התסריט צריך לקחת בחשבון אלמנטים חזותיים בולטים.
  • קצב מהיר – לרוב יש שימוש בעריכה מהירה וקופצנית.
  • שימוש בטרנדים – התסריטים לעתים קרובות מתייחסים לטרנדים עכשוויים או אתגרים פופולריים.
  • אינטראקטיביות – לפעמים כוללים קריאה לפעולה או עידוד לתגובה מהצופים.

כדי להצליח לעבור בשלום את תכנון ההפקה ויום הצילום חשוב לתכנן מראש את המסר, מה דרוש כדי שהוא יעבור כמו שצריך? וכמה תקציב יש לך להשקיע.
כמו כן חשוב לשמור על גמישות ואותנטיות, שכן הקהל ברשתות חברתיות מעריך תוכן שנראה טבעי וספונטני.

מנטורינג ותוכן אינפורמטיבי

מנטורינג הפך לכלי חשוב עבור בעלי עסקים המבקשים לשתף את הידע והמומחיות שלהם עם קהל היעד. סרטונים אלו בדרך כלל יכללו צילום עצמי והעברת מידע אינפורמטיבי. לעיתים גם יופיעו בצורה של פודקאסט או ראיון שבו בעל העסק הוא המרואיין, וזאת כדי להתגבר על החסמים שנוצרים בעקבות עמידה מול מצלמה.

בזכות שיטה זו יזמים ובעלי עסקים יכולים לבסס את עצמם כמובילי דעה ומנטורים בתחומם. על ידי יצירת קשר אישי יותר עם לקוחות פוטנציאליים, בניית אמון והצגת מומחיות בצורה ויזואלית ומעניינת שמשאירה את הצופה בקשב.

כדי להכין סרטונים אינפורמטיביים, ראשית יש להתחיל בתכנון קפדני של התוכן. זה כולל הגדרת נושאי הליבה שבהם אתם מומחים, חשיבה על שאלות נפוצות שהלקוחות שואלים, והכנת ראשי פרקים לכל סרטון. לאחר מכן, יש להקדיש תשומת לב להכנת הסביבה לצילום. בחרו מקום שקט עם תאורה טובה וכן מיקום שמאפשר רקע נקי ומקצועי.
כמו כן חשוב להצטייד במעמד לטלפון ומיקרופון באיכות טובה.

סרטון תדמית לעסק

סרטוני תדמית לעסק, מתאים לכל סוגי העסקים ומשהו בשגרה כבר תקופה, אפשר לקחת סרטון אחד ולחלק אותו לתקופה של לפחות חצי שנה ברשתות החברתיות אם סוג העסק שלך מתאים לזה.

סרטוני תדמית הם האופציה הכי פופולרית והמטרה שלהם היא לייצר אווירה ולהמחיש לצרכן את המוצר או השירות שהוא יקבל, אפשר לעשות את זה באופן מקצועי עם צלם ואפשר גם להשתמש באייפון. כמובן שזה תלוי יכולת צילום, איכות התאורה במקום ואיכות המצלמה.

לרוב סרטוני תדמית יארכו בין חצי דקה לדקה וחצי ויציג את מכלול השירותים או את החזון של העסק חשוב מאוד לדאוג לתאורה נכונה וניראות נכונה של המוצר או השירות לטובת הצלחת הקידום בהמשך. איכות נמוכה עלולה לשכנע את הצרכן שדווקא לא לרכוש אצלכם.

סרטוני UGC, מה זה?

UGC הם ראשי תיבות של User Generated Content או בתרגום לעברית – תוכן שנוצר בידי המשתמש. מדובר בסרטונים אותנטיים המצולמים על ידי לקוחות, יוצרי תוכן, או מפורסמים, אושיות רשת ולרוב יכללו המלצות או סקירות על מוצרים ושירותים שקיבלו. UGC מגיע במגוון צורות ביניהם סרטונים, תמונות, פוסטים ברשתות חברתיות, פודקאסטים, ולמעשה כל סוג של תוכן שמשתמשים מעלים לרשת.

בעבר תוכן UGC היה נקרא "פרסום סמוי" ומטרתו הייתה להציג המלצה אותנטית לכאורה, שמטרתה להניע לקוחות נוספים לרכוש את המוצר. פרסום סמוי בעבר (וגם היום) היה נעשה דרך כתבות, מאמרים, המלצות בקבוצות ועוד. סרטוני UGC היא דרך נוספת שהתווספה בשנת 2023 ותפסה תאוצה מטורפת, בטווח זמן של שנה בלבד.

מחקרים מראים שתוכן אותנטי משפיע יותר מהפרסומת המסורתית. הסיבה לכך היא היכולת של העין לראות דברים באופן סלקטיבי ולסנן מתשומת הלב שלנו דברים שלא מעניינים או נוגעים אלינו באופן אישי.
כמו כם, אנשים נוטים להאמין יותר לחוויות של אנשים רגילים, כמוהם, מאשר לפרסומות, שלציבור כבר ידוע שהן עוברות מניפולציות שיווקיות ומראש הם מעדיפים להימנע ולסנן אותם, גם אם באופן לא מודע בכלל.

  מה אנחנו יודעים להציע?  

No' 1
תכנון תוכן וכתיבת תסריטים

כדי שהמסר יעבור באופן המדויק ביותר

No' 2
צילום מקצועי

עם צלם מקצועי או אייפון – תלוי צורך ותקציב

No' 3
עריכת וידאו מקצועית

כולל כתוביות ואפקטים לפי הצורך

No' 4
תכנון לו"ז הפקה

תכנון זמנים לפי ימים ושעות, חיפוש לוקיישן, תאום עם הצלמים ועוד

No' 5
תיאום עם משפיענים ושחקנים

הבנה של המותג והמסר והתאמת המשפיען המתאים כולל תיאום ומשא ומתן

No' 6
קריינות וסאונד

כי כל מוצר צריך את האווירה הנכונה, וזה בדיוק מה שאנחנו מייצרים

צרו קשרצרו קשר

בדרך כלל שואלים אותנו..

מה ההבדל בין סרטון טיקטוק לסרטון רילס?

גם סרטון טיקטוק וגם סרטון רילס הם סרטונים עד דקה וחצי ברזולוציה 9:16 כלומר – 1920 על 1080. ההבדל בין סרטון טיקטוק לסרטון רילס הוא הפלטפורמה אליה עולה הסרטון. סרטון טיקטוק שייך ל-טיקטוק, וסרטון רילס שייך לפייסבוק אינסטגרם 

מה זה סרטון טיקטוק?

סרטון טיקטוק הוא בעצם סרטון קצר עד דקה וחצי בלבד. הפיד של הטיקטוק גולל סרטונים המוצגים על כל המסך לכן הסרטון תמיד יהיה ברזולוציה 9:16 כלומר – 1920 על 1080. הגודל הזה הוא הגודל הסטנדרטי לצילום בפלאפון והתמונה שיוצאת כאשר מצלמים עם הטלפון לאורך זו תמונה ברזולוציה מתאימה לטיקטוק או לרילס.

מה זה סרטון רילס?

סרטון רילס, הוא הגרסה של פייסבוק ואינסטגרם לטרנד הסרטונים הקצרים שיצרה טיקטוק. גם ריל או "REEL", הוא סרטון קצר עד דקה וחצי בלבד ברזולוציה 9:16 כלומר – 1920 על 1080. הגודל הזה הוא הגודל הסטנדרטי לצילום בפלאפון והתמונה שיוצאת כאשר מצלמים עם הטלפון לאורך.

מה השירות כולל?

כמובן שזה תלוי תקציב, ולא כל עסק צריך או יכול להרשות לעצמו לערוך הפקה בסדר גודל כזה,

השירותים שאנחנו יודעים להציע:

  • תכנון תוכן וכתיבת תסריטים
  • ימי צילום מתוכננים
  • צילום עם אייפון או צלם מקצועי – תלוי צורך ותקציב
  • עריכת וידאו מקצועית כולל כתוביות ואפקטים
  • תיאום עם משפיענים ושחקנים
  • תכנון לו"ז הפקה
  • מציאת לוקיישן

האם אני חייב לדבר מול מצלמה?

לא בהכרח, בגדול מה שהצרכן רוצה לראות זה את המוצר שלך. אם המוצר שלך זה את.ה, אולי יהיה הכרחי שיראו אותך, גם לשמוע רק את הקול שלך זה בסדר. כשאנחנו המוצר, אנחנו צריכים להביא את עצמנו למסך, בכל דרך. כשאנחנו לא המוצר, לא חייב לדבר מול מצלמה. אבל חשוב שיראו את המוצר. בתחומים מסוימים הנראות של בעל העסק חשובה כדי לייצר אותנטיות. אך לא בכל תחום זה נדרש.

איך אני אדע אם אני מתאים לטיקטוק או לא?

בהחלט חשוב קודם לאפיין את סוג העסק וסוג קהל היעד שלו, ולהבין אם יש טעם להשקיע בפלטפורמה הזו מלכתחילה. במידה ויש קהל יעד פוטנציאלי ששווה להשקיע בו, קידום בטיקטוק דורש הכנת תכנים מידי חודש באופן קבוע, כולל תסריטים ספציפיים שתואמים את קהל היעד של המוצר.

אני לא יודע לצלם בעצמי, מה עושים?

כאשר מדובר בבעל עסק שאין לו יכולת לצלם על בסיס קבוע והעסק שלו צריך את זה, יש אפשרות לקבל שירות שכולל ימי צילום אחד לרבעון או אחד לחודש לעסקים גדולים יותר, איסוף חומרי גלם והכנה של כל התכנים קדימה.
את הסרטונים בעל העסק יכול לצלם ולשלוח את חומר הגלם לעריכה, כך לחסוך בעלויות. או לחילופין לשכור בעל מקצוע שיעשה את כל העבודה במקומו. הבימוי והתסריט נקבעים בתחילת תהליך הקידום והכל מתבצע על פי התכנון.