מה זה יעוץ אסטרטגי לעסק?

יועץ אסטרטגי מביא ערך ומיומנויות של חשיבה אנליטית, יכולת יצירתית לפתור בעיות מורכבות ולייעל תהליכים מסובכים, תקשורת אפקטיבית ויכולת לראות את התמונה הגדולה תוך שימת לב לפרטים הקטנים.

מעבר לכך, אסטרטגיה עסקית טומנת בחובה לא מעט אלמנטים של החדרת מוטיבציה, שינוי הרגלים וכן שינוי דפוסי חשיבה אצל בעל העסק.

כל בעל עסק, לפני שהוא צריך לדעת לנהל את העסק שלו, הוא צריך לדעת לנהל את עצמו. תכונות כמו אגו, פרפקציוניזם וחבריהם, עלולים להקשות על בעל העסק לקבל החלטות רציונאליות ונכונות עבור העסק שלו. מהלכים פזיזים ולא מבוססים שכאלו עלולים להוביל לכישלונות ונפילות.

האגו לפעמים מקשה על בעל העסק להודות שהוא צריך עזרה או שהוא צריך לשנות כיוון. לפעמים התהליך הזה שנקרא ייעוץ עסקי דורש גם קצת פסיכולוגיה עסקית, שדורשת ממך לוותר על הרגלים שיצרת לעצמך, כדי להצליח להתפתח בעתיד ולהפוך להיות מותג גדול.

יועצים אסטרטגיים יכולים לעבוד באופן עצמאי, בחברות ייעוץ גדולות, או כחלק מצוות פנימי בארגונים גדולים. מי שצריך יועץ אסטרטגי הם בדרך כלל חברות וארגונים, אישים בתחום הפוליטי וכן חברות הפונות לשוק הבינלאומי.
תחומי האחריות העיקריים של יועץ אסטרטגי כוללים בין היתר:

  • ניתוח שוק וזיהוי הזדמנויות – חקירה מעמיקה של מגמות בתעשייה, התנהגות מתחרים ודפוסי צרכנים על מנת לאתר אפשרויות חדשות לצמיחה, התרחבות או שיפור.
  • תכנון פנים ארגוני – בדיקה ושינוי במידת הצורך של המערך הלוגיסטי והתפעולי בעסק לטובת שיפור וייעול הארגון.
  • פיתוח תוכנית אסטרטגיה – יצירת תוכניות פעולה מפורטות להשגת יעדי הארגון, מתן המלצות מבוססות נתונים ובניית תוכנית אסטרטגית מפורטת שכוללת את דרכי הפעולה בזירות הדיגיטליות
  • ניהול משברים ומזעור סיכונים – מזעור סיכונים בעסק או בארגון מתייחס לתהליך זיהוי, הערכה וניהול של גורמי סיכון פוטנציאליים שעלולים להשפיע על הצלחת האסטרטגיה של הארגון כמו ביקורת רעה או שינויים שאינם תלויים בעסק כמו מלחמה. היועץ האסטרטגי אחראי להפחתת ההשפעה של סיכונים אלה או להימנע מהם באופן מוחלט. גורמי סיכון יכולים להשפיע על ההכנסה של העסק, על המוניטין שלו ועל היכולת שלו לבצע את הפעולות השוטפות בעסק או בארגון באופן אופטימלי וכן להבטיח יציבות לטווח ארוך.

למה צריך יועץ אסטרטגי?

יועץ אסטרטגי הוא מקצוען המתמחה בסיוע לארגונים לפתח ולממש תוכניות ארוכות טווח להשגת יעדיהם העסקיים. תפקידו משלב ניתוח, תכנון והדרכה על מנת לשפר את הביצועים הכוללים של הארגון, לייעל את הפעילות ולהגדיל את התפוקה מרבעון לרבעון.

כמו כן, יועץ אסטרטגי טוב ידע להתמודד עם משברים שהעסק או הארגון עלול לחוות כתוצאה מפעילות משפטית, פרסום לא אוהד ברשת כמו שיימינג, ביקורות רעות ועוד.

כבר בתכנון המקורי של התוכנית האסטרטגית והשיווקית, על היועץ לקחת בחשבון את הסיכונים וההשלכות שעלולים להתרחש וכן לזהות מבעוד מועד נקודות חולשה בעסק או בחברה (SWOTׂ).

איך לבחור חברה ליעוץ אסטרטגי?

בתהליך של יעוץ אסטרטגי נכנסים הרבה אספקטים של קואוצ'ינג והחדרת מוטיבציה. לכן, קודם כל מקשיבים למישהו שקל לך לסמוך עליו, שמבין את המחשבות ואת הרצונות שלך ושידע או תדע איך להתוות את הדרך

יש הרבה יועצים עסקיים מעולים שם בחוץ, אבל לא כולם מצליחים עם כל סוגי העסקים, הרוב, בגלל חוסר הבנה או חוסר חיבור. אז קודם כל, כאשר בוחרים חברה ליעוץ עסקי חשוב לבחון את החיבור והכימיה בינך לבין היועץ ולוודא שבאמת מבינים מה עובר לך במחשבות

לא להתבייש לשאול שאלות כמו איך ולמה. יועץ אסטרטגי שבטוח בעצמו ידע להתוות את הדרך ולהסביר לך בדיוק מה צריך לעשות כדי להצליח. ההצלחה או הכישלון מכאן, הם כבר בידיים של בעל העסק. יועץ עסקי טוב יבין מה טוב לך קודם, ויפעל לפי זה. לא לפי מה שטוב לו או מה שטוב לאחרים. יועץ עסקי טוב יודע, שלכל אחד מצליח משהו אחר.

לפעמים מזל, הוא הזדמנות שפוגשת מוכנות

סנקה

   במה נוכל לסייע לך?   

No' 1
בדיקת היתכנות כלכלית

איסוף נתונים על ידי ביצוע מחקרי שוק ומחקר מתחרים מעמיק כדי להבין מה היקף ההיצע והביקוש וזיהוי פוטנציאל הרווח בתחום אליו אנו שואפים להיכנס.

No' 2
תכנון מסע לקוח

בשלב זה מתכננים אילו תשתיות יהיו בעסק, מהן הפלטפורמות הדיגיטליות והפיזיות?, האם הלקוח עובר דרך נציג? עובר תהליך שכולו באונליין? כולל בניית מודל מכירות, תסריטי שיחה ועוד.

No' 3
תכנון פנים ארגוני

בניית תוכנית עבודה לתכנון לוגיסטי מקיף של כל המחלקות הנדרשות לתפעול שוטף של העסק כמו מחלקת מכירות, שינוע ומשלוחים, שירות לקוחות וכו'.

No' 4
תכנון אסטרטגיית מוצר

מעבר על קו המוצרים הקיים ותכנון מודל עסקי חכם ומדויק. בנייה מחדש במידת הצורך של קו המוצרים, כולל תכנון של שיטת תמחור חכמה המותאמת לאופי של קהל היעד, בניית חבילות ועוד.

No' 5
יצירת מיתוג ובידול

מציאת היתרון המרכזי של העסק לעומת המתחרים ותכנון של המסר השיווקי כולל בחירת הצבעים והשפה שנשתמש בה בכל החזיתות הפרסומיות. 

No' 6
בניית אסטרטגיה שיווקית

בניית תשתיות בדיגיטל ותכנון היקף הפעילות: באילו פלטפורמות נקדם ובאילו תקציבים?, אילו תכנים יעלו לאינטרנט ועוד. כולל הוצאה מלאה לפועל של התוכנית השיווקית.

צרו קשרצרו קשר