איך מקימים עסק קטן ומרוויח?

כדי להקים עסק קטן ומרוויח במינימום סיכון והשקעה, צריך לבנות תוכנית עסקית ממוקדת שתתאים לתקציבים הקיימים של העסק ותתבסס על המשאבים הקיימים בו.

זה השלב של בניית התוכנית האסטרטגית והשיווקית. התוכנית תדע לנתח ולהתאים את המוצר או השירות שלך לקהל היעד הנכון והרחב ביותר שניתן להגיע אליו בתקציבי המימון הנוכחיים.
העסקים הקטנים הרווחיים ביותר הם אלו שהצליחו להתמקד ולהתאים את קהל היעד המושלם למוצר שלהם.

יש עסקים קטנים שיש להם פעילות רחבה והרבה סוגים של קהלי יעד כמו בשיווק עורכי דין, אשר לרוב מתחמים בכמה תחומים ופונים למספר קהלי יעד, או עסקים קטנים המתבססים על קהל יעד אחד בלבד כמו לק ג'ל לנשים.

כאשר יש לנו מגוון רחב של שירותים או מוצרים נדרש לפנות גם לסוגים שונים של קהלי יעד ולעיתים גם מספר רב של קהלים.
כל קהל יעד דורש הכנת תשתית קידום אסטרטגית שייחודית לו – זה אומר קמפיין נפרד, תוכן שונה ולעיתים גם פלטפורמה שונה לכל קהל יעד או לכל שירות או מוצר.

.

איך לעשות שיווק נכון לעסק קטן

רוב העסקים הקטנים בעלי תקציבי שיווק מוגבלים, חושבים שקמפיין אחד סוגר את סיפור השיווק. אבל זה לא נכון בכל המקרים – כל שירות או מוצר שהוא שונה בתכלית אחד מהשני – צריך לקבל קמפיין משלו, תשתית מכירה משלו ומסר משלו שתואם את קהל היעד המטורגט. זה תהליך הנקרא פיתוח אסטרטגיה שיווקית

אסטרטגיה שיווקית לרוב תדרוש מאיתנו לעבוד באופן ממוקד. אם יש לנו שירות אחד וקהל יעד אחד, אין לנו בעיה או צורך לשבור את הראש איך מגיעים לכולם במינימום תקציב, ואם יש לנו מספר רב של קהלים, צריך להתחיל להתמקד. לפרסם באופן ממוקד לכל אחד ואחד, או לחילופין, להתמקד בריווחי ביותר.

למה אי אפשר לעשות קמפיין אחד לכולם?

אם יש לך מגוון רחב של שירותים או מוצרים, זה נכון שקמפיין אחד עשוי לחסוך בעלויות הקמפיינים, אבל קמפיין אחד גם עשוי ליצור מצב של קמפיין כללי שברוב המקרים לא ממיר ולא מביא לתוצאה כי הוא מציג תוכן כללי מידי שמדבר על הכל, פונה לכולם, ולא פוגע באמת במסר ועונה לצרכן על הבעיה באמת.

כאשר אלו התנאים שמתקיימים, ברוב המקרים זה יוביל להיתפספסות של המסר וכך גם, סביר להניח, לפספוס של הלקוח.
מסיבה זו בנוסף, הרבה בעלי עסקים "נכווים" ממשווקים, אבל האמת היא שלפעמים הסיבה האמיתית היא היעדר תכנון אסטרטגי וחוסר בתיאום ציפיות.

מה מגדיר עסק קטן, כעסק קטן?

עסקים קטנים יכולים להיות כמעט מכל תחום והם בדרך כלל בעלי פעילות כלכלית מצומצמת. עסקים קטנים יכולים להיות חנות פיזית כמו חנות מתנות ומזכרות, דוכן פלאפל, חנות טלפונים, משתלה וכו'.
ויכולים להיות גם נותני שירות כמו עורכי דין, קוסמטיקאית, ניקוי ספות ועוד. לרוב עסקים קטנים עשויים להתמקד ולפעול בתחום מקומי לפי אזור גאוגרפי, או ספציפי – שלרוב מכונה "נישה".

עסקים קטנים הם בדרך כלל בבעלות פרטית או משפחתית ובעלי צוות עובדים מצומצם או מופע של איש אחד ללא צוות כלל. המטרה העיקרית של עסקים קטנים בדרך כלל היא לספק שירותים או מוצרים לקהל היעד שלהם ולייצר רווח מספק כדי להתפרנס ולהמשיך להתפתח.

לרוב עסקים מתחילים או קטנים לא מרוויחים מספיק בשביל להשקיע בתהליכי שיווק יקרים ומורכבים ועל כן ההשקעה שלהם מינימלית על גבול האפסית. עסקים שהחזיקו מעמד זמן רב ללא תהליכי שיווק יהיו עסקים שמקבלים המלצות וקהל הלקוחות שלהם מבוסס על "פה לאוזן".
עסק קטן שמבסס את כל הפעילות שלו על שיווק עלול להתפתח בקצב נמוך יחסית בגלל היעדר התקציבים, אבל עם תכנון נכון אפשר להגיע לתוצאות גם בזמן סביר ולא לחכות לנס.

למה כדאי להעסיק יועץ אסטרטגי לעסק?

יועץ אסטרטגי מביא ערך ומיומנויות של חשיבה אנליטית, יכולת יצירתית לפתור בעיות מורכבות ולייעל תהליכים מסובכים, תקשורת אפקטיבית ויכולת לראות את התמונה הגדולה תוך שימת לב לפרטים הקטנים.

מעבר לכך, אסטרטגיה עסקית טומנת בחובה לא מעט אלמנטים של החדרת מוטיבציה, שינוי הרגלים וכן שינוי דפוסי חשיבה אצל בעל העסק.

אם אין לך תקציבי השקעה גבוהים, ורק התחלת לשחק עם הרעיון הזה של לפתוח עסק, אולי יש לי פתרון בשבילך.

בהשקעה ראשונית ונמוכה של 3800 ותקציבי מימון חודשיים של בין 1000-1500 ש"ח – אולי יעניין אותך תהליך בשם "בוסט ראשוני לעסקים" שכולל תכנון אסטרטגי ראשוני, הקמת נכסים מקצועיים והוצאה לפועל של קמפיין ברשתות החברתיות בעלות של 3000 ש"ח פלוס מע"מ חד פעמי!. כל מה שיידרש ממך הוא לקבל את הלידים ולהתחיל למכור. לפרטים נוספים לחצו

אם אתם לא יכולים לעשות דברים גדולים,
תעשו דברים קטנים בדרך גדולה

נפוליאון היל

   במה נוכל לסייע לך?   

No' 1
בדיקת היתכנות כלכלית

איסוף נתונים על ידי ביצוע מחקרי שוק ומחקר מתחרים מעמיק כדי להבין מה היקף ההיצע והביקוש וזיהוי פוטנציאל הרווח בתחום אליו אנו שואפים להיכנס.

No' 2
תכנון מסע לקוח

בשלב זה מתכננים אילו תשתיות יהיו בעסק, מהן הפלטפורמות הדיגיטליות והפיזיות?, האם הלקוח עובר דרך נציג? עובר תהליך שכולו באונליין? כולל בניית מודל מכירות, תסריטי שיחה ועוד.

No' 3
תכנון פנים ארגוני

בניית תוכנית עבודה לתכנון לוגיסטי מקיף של כל המחלקות הנדרשות לתפעול שוטף של העסק כמו מחלקת מכירות, שינוע ומשלוחים, שירות לקוחות וכו'.

No' 4
תכנון אסטרטגיית מוצר

מעבר על קו המוצרים הקיים ותכנון מודל עסקי חכם ומדויק. בנייה מחדש במידת הצורך של קו המוצרים, כולל תכנון של שיטת תמחור חכמה המותאמת לאופי של קהל היעד, בניית חבילות ועוד.

No' 5
יצירת מיתוג ובידול

מציאת היתרון המרכזי של העסק לעומת המתחרים ותכנון של המסר השיווקי כולל בחירת הצבעים והשפה שנשתמש בה בכל החזיתות הפרסומיות. 

No' 6
בניית אסטרטגיה שיווקית

בניית תשתיות בדיגיטל ותכנון היקף הפעילות: באילו פלטפורמות נקדם ובאילו תקציבים?, אילו תכנים יעלו לאינטרנט ועוד. כולל הוצאה מלאה לפועל של התוכנית השיווקית.

צרו קשרצרו קשר