Skip to main content

תכירו את מערכת הקידום של פייסבוק:

פייסבוק היא רשת חברתית שהתפתחה לתאגיד הענק "מטא". במרוצת השנים רכשה פייסבוק את אינסטגרם ואת וואטסאפ, והכניסה אותם תחת חברת META.

עוד מראשיתה, פייסבוק הציעה מספר כלים חיוניים לבעלי עסקים המעוניינים לבנות נוכחות דיגיטלית משמעותית כמו למשל עמוד עסקי, מנהל עסקים (Business Manager) ומנהל המודעות שהיא בעצם מערכת הפרסום הממומן בפייסבוק. לכל נכס עסקי בפייסבוק יש חוקים מוגדרים מראש והם מסודרים בהיררכיה שכדאי לרובכם להכיר:

  • עמוד עסקי בפייסבוק –
    עמוד עסקי בפייסבוק אינו נפתח כפרופיל חדש אלא נוצר מתוך הפרופיל האישי הקיים. משמעות הדבר היא שלכל עמוד עסקי בפייסבוק יש בעלים. הבעלים הוא הפרופיל שיצר את הדף. הבעלים יכול להוסיף מנהלים נוספים תחת מספר סוגי הרשאות ניהול, אך לא ניתן להעניק הרשאת "בעלים" לאנשים חיצוניים.
  • פרופיל עסקי באינסטגרם –
    בשונה מפייסבוק, באינסטגרם לא מומלץ לפתוח עמוד עסקי מתוך הפרופיל האישי ולכן יש צורך לפתוח פרופיל חדש. לאחר פתיחת הפרופיל החדש יש לקשר אותו לעמוד הפייסבוק העסקי כדי לנהל קמפיינים. לאחר הסנכרון, הבעלים של עמוד האינסטגרם יהיה עמוד הפייסבוק העסקי, ולא מי שהקים את הפרופיל.
  • חשבון ביזנס מנג'ר –
    החשבון העיקרי של כלי הפרסום, ביזנס מנג'ר (Business Manager) היא פלטפורמה צד שלישי שהוקמה על ידי מטא, דרכה ניתן לפתוח חשבונות מודעות ולנהל קמפיינים, כמו כן ניתן לקשר נכסים  עסקיים כמו עמוד עסקי בפייסבוק, לצפות בנתונים, להקים ולחבר תגי מעקב המרות לאתר כמו הפיקסל של פייסבוק, לשלוט בנתוני הוצאות, תקציב ועוד. הבעלים של חשבון הביזנס הוא הפרופיל שהקים אותו.
  • חשבון מודעות –
    לכל ביזנס מנג'ר ניתן להקים מספר חשבונות מודעות. לחשבון המודעות מקשרים אשראי ומתוך חשבון המודעות יוצאים הקמפיינים עצמם. בחשבון המודעות מקימים את הקמפיינים, עוקבים אחר הנתונים ומבצעים שינויים. 
  • פרופיל האישי
    הנכס בעל הרמה הגבוהה ביותר, ידוע גם כרמת הבעלים. באמצעות הפרופיל האישי ניתן ליצור דפים עסקיים חדשים ולפתוח חשבון מסחר במנהל המודעות, עד שני חשבונות לכל פרופיל.

חשוב לציין כי הפרופיל שיוצר את הדפים או החשבונות נחשב לבעלים המקורי ומחזיק בכל ההרשאות לניהול הנכסים העסקיים.

בזכות תכנון מדויק של המערכת פייסבוק יודעת לנטר סוגי פרופילים ולתייג אותם במספר רמות:

  • רמת אדם פרטי – אדם פרטי בעיני פייסבוק הוא פרופיל אישי שמעולם לא יצר עמודים עסקיים, מעולם לא ניהל קמפיינים ומעולם לא פתח חשבונות מסחר בפייסבוק. לאדם פרטי אין גישה לאף פלטפורמת ניהול וקידום של פייסבוק ואינסטגרם.
  • רמת בעל עסק – רמת בעל עסק הוא פרופיל אישי שיש ברשותו חיבור לדף עסקי אחד או 2 לכל היותר, ללא חיבור לביזנס מנג'ר וללא עבר של הקמת קמפיינים. רמת בעלי עסק יועברו ישירות ל Facebook business Suit שהיא פלטפורמה שנבנתה במיוחד עבור בעלי עסקים. פשוטה ונוחה. מרכזת הכל במום אחד, דרך הבזינס סויט ניתן ליצור תוכן, לצפות בנתונים או לענות להודעות מלקוחות באופן מסודר. ניתן גם לצפות דרך הסויט בנתוני הקמפיינים, אך לא ניתן לנהל אותם משם.
  • רמת מפרסם – פרופיל אישי המחובר לניהול של מספר חשבונות ביזנס תחת הרשאת "אדמין" ומנהל קמפיינים בחשבונות המודעות שלהם. לרמת מפרסם פתוחים כל מערכות הקידום של פייסבוק וניתן לראות מספר רב של עסקים בתצוגה נוחה יותר. כמו כן הגישה לבינזס מנג'ר היא מיידית ולא עוברת דרך מערכת נוספת.

ההגדרה הזו לא רשומה בשום מקום והיא באה לידי ביטוי במערכות הפנימיות של מטא בלבד. המשתמשים עצמם יכולים לעיתים להבחין בשינויים מינוריים בתצוגת המערכת, בשינוי מיקומים של כפתורים או בקושי להגיע  אל מערכת ניהול הקמפיינים.

פתיחת דף עסקי בפייסבוק ואינסטגרם

דף עסקי בפייסבוק הוא פרופיל ייעודי שפותח עבור עסקים, בעיקר כדי לבדל אותם מפרופילים אישיים ולהעניק להם מגוון אפשרויות קידום מתקדמות שאינן פתוחות בפני פרופילים אישיים.  בניגוד לפרופיל אישי, דף עסקי מאפשר גישה לכלים סטטיסטיים מתקדמים ויצירת קמפיינים ממומנים.

גם במראה הויזואלי דף עסקי נראה שונה מפרופיל אישי ההבדלים העיקרים הם באודות אשר מכילים פרטים שונים כמו למשל בעמוד עסקי יופיעו שעות פתיחה, פרטים ליצירת קשר, ביוגרפיה קצרה וכו', לעומת זאת בפרופיל האישי מוצגים נתונים כמו בתי הספר שלמדת בהם, עיר מגורים, גיל, מצב משפחתי ועוד. דף עסקי משמש כ-כרטיס ביקור הדיגיטלי של העסק שלכם ומאפשר לכם להגיע לקהל רחב יותר.

פתיחת אינסטגרם עסקי לעומת זאת, היא מאוד שונה מפייסבוק. לאינסטגרם אין עמוד עסקי ייעודי, אלא יש לבצע המרה של פרופיל רגיל לפרופיל עסקי. במישור הויזואלי העמוד נראה אותו דבר, השוני הוא בפנים המערכת. רק פרופילים המוגדרים כ"פרופיל עסקי באינסטגרם", מורשים להפעיל קמפיינים ולהסתנכרן לעמוד עסקי של פייסבוק.

פתיחת דף עסקי בפייסבוק לפי שלבים

1

התחברו לחשבון הפייסבוק האישי

היכנסו לחשבון הפייסבוק האישי והפרטי, או ודאו שאתם מחוברים אליו דרך הנייד/המחשב.
אם אינכם מחוברים או אינכם מצליחים להתחבר, אפשר לעיין במידע על שחזור סיסמאות בפייסבוק ואינסטגרם.
2

יצירת דף עסקי חדש

  • לחצו על התפריט – במובייל התפריט יופיע לצד תמונת הפרופיל בצד שמאל או ימין למטה, תלוי אם האפליקציה שלך מוגדרת בעברית או באנגלית, ובמחשב יופיע בצד שמאל או ימין למעלה, לצד הכפתור של המסנג'ר.
  • בחרו בלשונית "דפים" או Pages באנגלית. האייקון של לשונית דפים היא דגל בצבע כתום.
  • לחצו על + יצירה או Create באנגלית, ולאחר מכן על "התחל" או Get Started.​
3

בחירת שם לדף והזנת נתונים עסקיים

בחירת שם הדף: בחרו שם לדף העסקי בפייסבוק. אם השם של העסק באנגלית, מומלץ מאוד לרשום אותו גם בעברית לצד האנגלית, לטובת קידום אורגני טוב יותר ושליטה בתוצאות החיפוש בפייסבוק (למשל: שרינה ייעוץ ושיווק לעסקים – Sarina Marketing Manager "

במקרים מסוימים אפילו מומלץ להוסיף תיאור קצר של סוג העסק, למשל "ליאור שיפוצים – תיקון, שיפוץ, ובנייה מכל הסוגים"

חשוב לדעת! שם של עמוד עסקי בפייסבוק זו פרוצדורה שלא ניתנת לשינויים מאסיביים. ברגע שבוחרים שם, ניתן לשנות שוב רק פעם אחת בלבד בתנאי שלא נצברו הרבה עוקבים בזמן הזה , או שניתן לבצע שינויים מינורים בתקופת זמן של אחת ל-30 יום. במידה ותרצה לשנות את שם הדף בכל זאת:

*על השינויים להתבצע בשנה הראשונה לפתיחת העמוד בלבד.
*על השינוי להיות מינורי בלבד (הוספת טקסט, או שינוי לאנגלית)
*לא ניתן בכלל להחליף את סוג העסק או לשנות לשם אחר לגמרי, במיוחד לא אחרי שהדף התחיל לצבור קהילת עוקבים.
פייסבוק לא מסכימה שעסקים או יוצרי תוכן שצברו קהילת עוקבים חזקה, יסחרו בדפים וימכרו אותם יחד עם קהילת העוקבים שהסכימה לעקוב אחר עמוד ספציפי. לכן מגבילה את האפשרות לשנות שם באופן דרסטי לכל עמוד עסקי או קהילה.

בחירת קטגוריה: בחרו קטגוריה המתארת באופן הטוב ביותר את העסק שלכם מבין רשימת הקטגוריות שפייסבוק מציעה.

כתיבת תיאור קצר: כתבו תיאור קצר המתאר את העסק שלכם.​ על התיאור להיות באורך של עד 255 תווים בלבד.

4

הוספת תוכן ויזואלי


תמונת פרופיל: העלו לוגו או תמונה המייצגת את העסק.​ על התמונה להיות ברזולוציה מרובעת 1:1 ויש לקחת בחשבון שתמונת הפרופיל תופיע לבסוף בתוך עיגול

תמונת נושא (Cover Photo): הוסיפו תמונה רחבה המשקפת את אופי העסק.​ על התמונה להיות בגודל של 851×315 פיקסלים לפחות והצורה שלה היא מלבנית רחבה.

5

השלמת הגדרות הדף

כדי להשלים את הדף באופן מיטבי, כדאי להוסיף שעות פעילות, קישור לאתר האינטרנט של העסק, אפשרויות יצירת קשר נוספות ופרטים ייחודיים לתחום העיסוק שלכם.

לאחר השלמת כל הפרטים, הדף שלכם יהיה פעיל ותוכלו להתחיל לשתף פוסטים, כמו כן ניתן להזמין חברים מהפרופיל האישי לאהוב את הדף ולהתחיל לעקוב אחריו.

פתיחת אינסטגרם עסקי 

פתיחת דף עסקי באינסטגרם היא מעט שונה מפתיחת עמוד עסקי בפייסבוק. כדי להקים חשבון אינסטגרם עסקי, ניתן לבחור בין שתי אפשרויות: יצירת חשבון חדש המיועד מלכתחילה לפעילות עסקית או המרת חשבון אישי קיים לפרופיל עסקי. אם ברצונכם להקים חשבון עסקי נפרד מהחשבון האישי שלכם, יש להתנתק מהפרופיל האישי ולפתוח פרופיל חדש לפני שמתחילים את תהליך המרת הפרופיל.

לפתיחת חשבון אינסטגרם עסקי חדש מומלץ להשתמש בכתובת אימייל ייעודית לעסק שאינה קשורה לחשבון האישי שלכם. חשוב במיוחד להימנע מהזנת מספר הטלפון שכבר מקושר לחשבון האישי, זאת כדי למנוע התנגשויות בין החשבונות.

המרת חשבון באינסטגרם מאפשרת לך לבחור בין 3 סוגי חשבונות:

  • חשבון אישי: מיועד לשימוש פרטי, מאפשר שיתוף תכנים עם חברים ומשפחה, וניתן להפוך אותו לפרטי כך שרק עוקבים מאושרים יוכלו לצפות בתכנים.​
  • חשבון עסקי: מותאם לעסקים ומותגים, מספק גישה לנתונים סטטיסטיים, מאפשר פרסום ממומן, ניהול קמפיינים והוספת כפתורי יצירת קשר ישירים.​
  • חשבון יוצר: מיועד ליוצרי תוכן ומשפיענים, כולל כלים לניהול קהל, תיבת דואר נכנס מחולקת, וגישה לנתונים סטטיסטיים מתקדמים.​

שלבים לפתיחת חשבון אינסטגרם עסקי 

1

התחברו לחשבון אינסטגרם ייעודי לעסק

פתחו את אפליקציית אינסטגרם דרך הנייד והתחברו לחשבון המיועד על ידי הזנת אימייל וסיסמא או ודאו שאתם מחוברים אל החשבון דרך הנייד.

**באינסטגרם כל הפעולה חייבת להתבצע מהנייד
**חשוב שיהיה חשבון ייעודי תחת מייל שונה מהמייל האישי שלך, כיוון שאינסטגרם עלולה לעשות סינכרון שגוי ולחבר בין החשבונות.

אם יש לכם חשבון ואינכם מחוברים או אינכם מצליחים להתחבר, אפשר לעיין במידע על שחזור סיסמאות בפייסבוק ואינסטגרם.

2

הגדרת חשבון אינסטגרם כחשבון עסקי

  • עברו אל הפרופיל על ידי לחיצה על תמונת הפרופיל בתפריט התחתון. זה הוא העמוד שבו אמורים להופיע כל הפרטים ליצירת קשר וכן התוכן שהעסק מעלה. לאחר מכן לחצו על התפריט שנראה כמו 3 פסים. אמור להופיע בצד ימין או שמאל, בהתאם לשפת המשתמש של האפליקציה (אנגלית בימין ועברית בשמאל)
    *תמונה*
  • גללו למטה מעט עד ללשונית "סוג חשבון וכלים" או "Account type and tools" באנגלית, ולחצו
  • בחרו ב"מעבר לחשבון מקצועי" או "Switch to professional account" ולחצו הבא.
  • סיימו את תהליך ההגדרה ואשרו את השלבים. בסיום התהליך, החשבון יהיה מוגדר כעסקי וכל האופציות בתפריט שלך הולכות להשתנות.

** מעבר חזרה לפרופיל אישי
אם ברצונכם להחזיר את סוג החשבון למצב "פרופיל אישי" יש להיכנס שוב לתפריט בעל שלושת הפסים באינסטגרם, לגלול למטה וללחוץ על "כלים ואפשרויות ליוצרים" או באנגלית "Creators tools and controls" > ולבחור באפשרות של החלפה לפרופיל אישי, לאשר את התהליך, וסה טו.

3

סנכרון לעמוד עסקי בפייסבוק

לאחר שפתחנו והגדרנו את העמוד העסקי באינסטגרם, יש להכנס לעמוד הפייסבוק העסקי כדי לבצע את הסנכרון ביניהם

כדי לסנכרן יש להכנס להגדרות העמוד העסקי בפייסבוק – בתפריט הצדדי של העמוד > בחרו בלשונית הגדרות > גללו למטה עד ללשונית "חשבונות מקושרים" (תחת הרשאות) > בחרו באינסטגרם > הזינו שם משתמש וסיסמא של הפרופיל העסקי > לאחר ההתחברות תקפוץ הודעה אם לשמור את פרטי ההתחברות – תלחצו על "NOT NOW" וזהו. לאחר החיבור, הפופ אפ ייסגר והסנכרון אמור להתעדכן.

4

פתיחת חשבון במנהל העסקים של פייסבוק וקישור לאינסטגרם

לאחר הקמת העמוד והסינכרון לפייסבוק, ניתן לקשר את האינסטגרם למערכת הביזנס מנג'ר – שהיא מערכת ניהול הקמפיינים שמוציאה קמפיינים באינסטגרם.

Leave a Reply