מה זה אתר? ולמה צריך אחד
אתר אינטרנט מורכב מ-3 מרכיבים בסיסים –
1. גוף האתר – גוף או מערכת המכילים תוכן. בגוף האתר מבצעים את תהליך הפיתוח.
2. שרת אחסון – שרת אחסון הוא מערכת המחוברת לרשת האינטרנט והיא מאחסנת את גוף האתר שרת לאחסון אתרים הוא מחשב או מערכת מחשבים המיועדת לאחסן ולהציג אתרי אינטרנט. שרת מאחסן את קבצי האתר (כמו תמונות, טקסטים, ושורות קוד של אלמנטים ואפקטים) ומספק אותם למשתמשים כשהם מבקשים לגשת לאתר. שרתים אלה מחוברים לאינטרנט באופן קבוע ומתוכננים לפעול 24/7. מחיר של אחסון בישראל נע בין 50 ל100 ש"ח בחודש.
3. דומיין – הדומיין הוא הכתובת של האתר. תמיד יופי באופן של "ביטוי, נקודה, סיומת" – למשל sarinag.co.il. לצורך הדוגמא סיומת דומיין של ישראל היא co.il, סיומת דומיין של ארה"ב היא נקודה com, של רוסיה נקודה ru וכולי. ישנן גם סיומות פחות מוכרות שחלקן נתפסות כאמינות ורובן הגדול לא. סיומת org למשל מייצגת בדרך כלל מוסדות ממשלתיים. סיומות כמו .net , .shop וכולי נתפסות כפחות אמינות ורצוי להימנע מרכישתם.
דומיין הוא כמו כתובת של דירה או משרד והוא משמש כמזהה הייחודי של העסק שלך באינטרנט. גם הקידום של גוגל – מבוסס ומזהה אתרים לפי דומיין האתר או העמוד.
דומיין רוכשים בדרך כלל דרך רשם הדומיינים באמצעות ספקים שונים והמחירים נעים בין 60 ל150 ש"ח בשנה.
יש כזה דבר בניית אתר בחינם?
כמה עולה לבנות אתר
ואיך להתאים את הפרויקט לתקציב שלי
מחיר של בניית אתר משתנה מאוד בהתאם לסוג האתר ובהתאם לצרכים המשתנים של בעלי העסק.
אתר וואן פייג'ר (שהוא אתר על בסיס עמוד אחד) נע בטווח מחירים שבין 2,500-5,000 ש"ח.
אתר תדמית סטנדרטי נע בטווח מחירים של 3,000-8,000 ואתר חנות עם סליקה יכול להתחיל ממחיר של 5,000 ש"ח ולהגיע עד 18,000 ש"ח וצפונה. כאשר מחיר המינימום מציין בדרך כלל בניה בסיסית עם תבנית וללא שינויים מהותיים, ומחיר המקסימום לרוב יכלול בתוכו גם כתיבת תוכן לאתרים, עיצוב, פיתוח תוספים נדרשים וכו'.
לרוב, "אתרים זולים" או אתרים אשר מתומחרים במחירי מינימום, לרוב גם ידרשו עבודה מינימלית שכולה מתבצעת על ידי המתכנת עצמו. לרוב מתכנתי וורדפרס יגיעו בזוגות – זה שמתכנת את הוורדפרס, וזה שמבין מה הלקוח רוצה.
אם אין לכם דרישות מיוחדות ורוב הדרישות הם סטנדרטיות כמו עמוד אודות, צור קשר, מקום להציג את השירות שלכם ועמוד בית, או במקרה של חנות גם עמוד מוצר וסל קניות, כל אלו הם דרישות סטנדרטיות לחלוטין, ורוב התבניות יכולות להתאים לצרכים שלכם,
הבעיה מתחילה כאשר ישנן דרישות מיוחדות, אפילו ברמת הניראות, זה עלול לדרוש פיתוח נוסף או שהתבנית לא מסוגלת לענות על הדרישות הנוספות. מה שברוב המקרים מוביל לגניזת האתר ובניית אתר חדש לחלוטין.
במידה ועשיתם את הטעות הזו ובניתם אתר שלא עונה לדרישות שלכם,
איך להימנע מטעויות נפוצות כשבונים אתר
הבעיה העיקרית מתחילה בהיעדר אסטרטגיה נכונה לעסק ופער רציני בין הרצוי למצוי,
אתר בוורדפרס בנוי על תבניות דינמיות ולכן מאוד קשה לבצע שינויים לאחר שסגרתם את שלב הבניה.
לכן, לפני שבכלל חושבים על העיצוב ועל הבניה, צריך לחשוב על התוכן והמטרה. כמות התוכן בכל אתר משתנה מעסק לעסק ותבנית שנבנתה אחרי תכנון וכתיבת התוכן לא תמיד תצליח להכיל את כל הטקסט והתמונות כיוון שלא תוכנן מקום ייעודי לכך מראש.
שלב זה של בניית אתר נקרא *אפיון חווית משתמש* מטרת האפיון היא למקם את הטקסטים, התמונוץ, המסרים וההנעות לפעולה במקומות אידיאליים שהמשתמש יוכל להבחין בהם. ככה שהוא ידע בדיוק מה עליו לקרוא ובדיוק על מה צריך ללחוץ בשביל לבצע רכישה או השארת פרטים
כדי לבנות אתר באופן אופטימלי, מבלי להסתבך ובלי להידרש לעשות שינויים כאשר מתחילים תהליך קידום ומתגלות הבעיות, חשוב לעבוד לפי מספר צעדים קבועים שיאפשרו לנו לנהל את הפרויקט על הצד הטוב ביותר: