Skip to main content

מה זה אתר? ולמה צריך אחד

 

אתר אינטרנט מורכב מ-3 מרכיבים בסיסים –

1. גוף האתר – גוף או מערכת המכילים תוכן. בגוף האתר מבצעים את תהליך הפיתוח.

2. שרת אחסון – שרת אחסון הוא מערכת המחוברת לרשת האינטרנט והיא מאחסנת את גוף האתר שרת לאחסון אתרים הוא מחשב או מערכת מחשבים המיועדת לאחסן ולהציג אתרי אינטרנט. שרת מאחסן את קבצי האתר (כמו תמונות, טקסטים, ושורות קוד של אלמנטים ואפקטים) ומספק אותם למשתמשים כשהם מבקשים לגשת לאתר. שרתים אלה מחוברים לאינטרנט באופן קבוע ומתוכננים לפעול 24/7. מחיר של אחסון בישראל נע בין 50 ל100 ש"ח בחודש.

3. דומיין – הדומיין הוא הכתובת של האתר. תמיד יופי באופן של "ביטוי, נקודה, סיומת" – למשל sarinag.co.il. לצורך הדוגמא סיומת דומיין של ישראל היא co.il, סיומת דומיין של ארה"ב היא נקודה com, של רוסיה נקודה ru וכולי. ישנן גם סיומות פחות מוכרות שחלקן נתפסות כאמינות ורובן הגדול לא. סיומת org למשל מייצגת בדרך כלל מוסדות ממשלתיים. סיומות כמו .net , .shop וכולי נתפסות כפחות אמינות ורצוי להימנע מרכישתם.

דומיין הוא כמו כתובת של דירה או משרד והוא משמש כמזהה הייחודי של העסק שלך באינטרנט.  גם הקידום של גוגל – מבוסס ומזהה אתרים לפי דומיין האתר או העמוד.
דומיין רוכשים בדרך כלל דרך רשם הדומיינים באמצעות ספקים שונים והמחירים נעים בין 60 ל150 ש"ח בשנה.

יש כזה דבר בניית אתר בחינם?

כמה עולה לבנות אתר

ואיך להתאים את הפרויקט לתקציב שלי

מחיר של בניית אתר משתנה מאוד בהתאם לסוג האתר ובהתאם לצרכים המשתנים של בעלי העסק.
אתר וואן פייג'ר (שהוא אתר על בסיס עמוד אחד) נע בטווח מחירים שבין 2,500-5,000 ש"ח.
אתר תדמית סטנדרטי נע בטווח מחירים של 3,000-8,000 ואתר חנות עם סליקה יכול להתחיל ממחיר של 5,000 ש"ח ולהגיע עד 18,000 ש"ח וצפונה. כאשר מחיר המינימום מציין בדרך כלל בניה בסיסית עם תבנית וללא שינויים מהותיים, ומחיר המקסימום לרוב יכלול בתוכו גם כתיבת תוכן לאתרים, עיצוב, פיתוח תוספים נדרשים וכו'.

לרוב, "אתרים זולים" או אתרים אשר מתומחרים במחירי מינימום, לרוב גם ידרשו עבודה מינימלית שכולה מתבצעת על ידי המתכנת עצמו. לרוב מתכנתי וורדפרס יגיעו בזוגות – זה שמתכנת את הוורדפרס, וזה שמבין מה הלקוח רוצה.

אם אין לכם דרישות מיוחדות ורוב הדרישות הם סטנדרטיות כמו עמוד אודות, צור קשר, מקום להציג את השירות שלכם ועמוד בית, או במקרה של חנות גם עמוד מוצר וסל קניות, כל אלו הם דרישות סטנדרטיות לחלוטין, ורוב התבניות יכולות להתאים לצרכים שלכם,

הבעיה מתחילה כאשר ישנן דרישות מיוחדות, אפילו ברמת הניראות, זה עלול לדרוש פיתוח נוסף או שהתבנית לא מסוגלת לענות על הדרישות הנוספות. מה שברוב המקרים מוביל לגניזת האתר ובניית אתר חדש לחלוטין.

 

במידה ועשיתם את הטעות הזו ובניתם אתר שלא עונה לדרישות שלכם,

 

 

איך להימנע מטעויות נפוצות כשבונים אתר

הבעיה העיקרית מתחילה בהיעדר אסטרטגיה נכונה לעסק ופער רציני בין הרצוי למצוי, 

אתר בוורדפרס בנוי על תבניות דינמיות ולכן מאוד קשה לבצע שינויים לאחר שסגרתם את שלב הבניה.

לכן, לפני שבכלל חושבים על העיצוב ועל הבניה, צריך לחשוב על התוכן והמטרה. כמות התוכן בכל אתר משתנה מעסק לעסק ותבנית שנבנתה אחרי תכנון וכתיבת התוכן לא תמיד תצליח להכיל את כל הטקסט והתמונות כיוון שלא תוכנן מקום ייעודי לכך מראש.

שלב זה של בניית אתר נקרא *אפיון חווית משתמש* מטרת האפיון היא למקם את הטקסטים, התמונוץ, המסרים וההנעות לפעולה במקומות אידיאליים שהמשתמש יוכל להבחין בהם. ככה שהוא ידע בדיוק מה עליו לקרוא ובדיוק על מה צריך ללחוץ בשביל לבצע רכישה או השארת פרטים

כדי לבנות אתר באופן אופטימלי, מבלי להסתבך ובלי להידרש לעשות שינויים כאשר מתחילים תהליך קידום ומתגלות הבעיות, חשוב לעבוד לפי מספר צעדים קבועים שיאפשרו לנו לנהל את הפרויקט על הצד הטוב ביותר:

1

תכנון אתר מקדים - מיפוי ואפיון חווית משתמש

אפיון חוויית משתמש נקרא גם UXUI Design כאשר UI קובע את הסדר של האלמנטים באתר (טקסט, תמונות, כפתורים וכולי) וUX קובע את הצבעים והצורה של כל אלמנט.

אפיון חווית משתמש היא תהליך חיוני בפיתוח מוצרים דיגיטליים, המתמקד ביצירת חוויה חיובית למשתמשים בעת האינטראקציה עם האתר או הפלטפורמה. התחום משלב היבטים של פסיכולוגיה, עיצוב, הנדסת אנוש ומחקר שוק.

תהליך אפיון חוויית המשתמש מתחיל בהבנה עמוקה של צרכי המשתמשים וכן צרכיו של בעל העסק ומטרתו לבנות את מסע הלקוח המושלם שימנע נטישות ויניע את המשתמשים לפעולות שהיינו רוצים שיבצעו. כמו כן איפיון חווית משתמש כולל דגשים של רזולוציה ורספונסיביות – שהן התאמת העיצוב למגוון מכשירים וגדלי מסך.

2

כתיבת תוכן לאתר ותכנון התמונות לעיצוב

כתיבת תוכן לאתרים היא יכולת המשלבת יצירתיות עם אסטרטגיה שיווקית ואופטימיזציה למנועי חיפוש. תוכן איכותי הוא מרכיב קריטי בהצלחתו של כל אתר אינטרנט. התוכן באתר משפיע על משך זמן השהייה של המשתמשים וכן על הרושם שהלקוח מקבל מהמוצר או מהשירות.

שניה לפני שתגידו לי "אבל יש צאט GPT", חשוב לדעת שכתיבת תוכן לאתרים דורשת איזון עדין בין צרכי המשתמש, דרישות מנועי החיפוש, ומטרות העסק. תוכן איכותי לא רק מושך מבקרים לאתר, אלא גם מעורר את מעורבותם, בונה אמון, ומוביל להמרות.

נכון ל-2024 הרובוטים של הבינה המלאכותית עדיין לא משלימים את המשימה בהצלחה, אולי בעתיד.

כתיבת תוכן איכותי לאתרים כוללת מספר היבטים חשובים:

הבנת קהל היעד – חיוני לזהות ולהבין את הצרכים, העדפות והמאפיינים של קהל היעד. זה מאפשר ליצור תוכן שמדבר ישירות אליהם ומספק ערך אמיתי. כמו כן הטון והסגנון צריכים להתאים למותג ולקהל היעד.

מטרות ברורות – לכל פיסת תוכן צריכה להיות מטרה מוגדרת, בין אם זה מתן מידע, קידום אורגני, או הנעה לפעולה.

מבנה וקריאות – תוכן לאינטרנט צריך להיות מאורגן היטב, עם כותרות ברורות, פסקאות קצרות, רשימות ממוספרות או עם תבליטים ועוד. זה מקל על הקריאה ומשפר את חוויית המשתמש.

אופטימיזציה למנועי חיפוש SEO – שילוב מילות מפתח רלוונטיות, כתיבת כותרות meta, תיאורים אטרקטיביים ויצירת תוכן מקורי ובעל ערך שמושך קהל אורגני.

כדי לבנות אתר באופן אופטימלי יש לתכנן היטב את כמות וגודל התוכן שאנחנו מתכוונים להזין באתר לכן את השלב של כתיבת התוכן יש לאפיין כבר בשלב האפיון הראשוני, אך את הביצוע של כתיבת התכנים בפועל ניתן לבצע גם במהלך בניית האתר.

3

בחירת צבעים ועיצוב האתר

חוויית משתמש טובה מייצרת חוויה רגשית חיובית ובאה לידי ביטוי בנוחות הקריאה של הטקסטים, הבלטת היתרונות, ניווט נוח בין העמודים ועוד. התוצאה מגבירה את שביעות הרצון של הלקוחות, מגדילה את שיעורי ההמרה ומחזקת את הנאמנות למותג בזכות הפחתת העומס הקוגניטיבי על המשתמשים והיכולת להשיג את מטרותיהם ביעילות. ככל שחווית המשתמש יעילה ונוחה יותר, כך הצורך של המשתמש בנציג אנושי יורד משמעותית.

עיצוב אתרים הוא אמנות ומדע של יצירת ממשק ויזואלי אטרקטיבי ופונקציונלי לאתרי אינטרנט. זהו תחום המשלב אסתטיקה ודגשים מעולם העיצוב כדי ליצור חוויה אינטרנטית מרשימה ואפקטיבית.

בעיצוב אתרים מודרני, תמונות ממלאות תפקיד מרכזי. הן מסייעות להעביר מסרים במהירות, ליצור אווירה, ולמשוך את תשומת לב המשתמשים. שימוש נכון בתמונות יכול להגביר את המעורבות של המבקרים, לשפר את הבנת התוכן, ולחזק את זהות המותג. מעבר לתמונות, הנראות הכללית של האתר מושפעת ממספר דגשים מעולם העיצוב:

1. בחירת סכמת צבעים בחירת פלטת צבעים קבועה שתתאים למותג ולאווירה הכללית באתר.

2. טיפוגרפיה שימוש בגופנים קריאים ואסתטיים שמשתלבים עם העיצוב הכללי.

3. לייאאוט בחירת צבעים ועובי של אלמנטים על הדף באופן שמוביל את העין ומדגיש תוכן חשוב.

4

שלב בניית האתר - בוחרים פלטפורמה לפיתוח

בהתאם לאפיון שהכנו מראש ובהתאם לצרכים הנדרשים, נתאים את פלטפורמת הפיתוח. בעבר, שלב הפיתוח של אתרי אינטרנט היה מבוסס על תכנות ופיתוח של שפות קוד כמו HTML ו-JAVA. היום ניתן לפתח אתר שלם ללא שימוש בקוד בכלל. לעיתים, בערבות דרישות ספציפיות של בעל העסק, עשוי להידרש פיתוח בקוד של פיצ'רים מסוימים ולעיתים גם של המערכת כולה.

כיום קיימות מגוון רחב של פלטפורמות לבניית אתרים כמו WIX, SITE123 ו-Wordpress אשר מקלות ומוזילות משמעותית את תהליך הפיתוח. שלושתן הם מערכות ניהול לבניית אתר ולכל אחת יתרונות וחסרונות משלה:

Wix – וויקס היא מערכת לבניית אתרים בקוד סגור העובדת בשיטת drag&drop – שזה אומר לגרור את האלמנטים ולמקם אותם על פני לוח העבודה. היתרונות של ויקס הן הנוחות והפשטות של הבנייה, ויקס כוללת בתוכה המון אופציות עיצוביות שמקלות על התהליך ויוצרות אתרים יפייפיים.

החיסרון בוויקס שהיא כוללת שרת אחסון מובנה, אם השרת קורס, פתרון הבעיה תלוי אך ורק בויקס והאתר שלכם עלול לא להיות פעיל לכמה שעות. כמו כן לא ניתן לעבור שרת ואם אי פעם תרצו להעביר את האתר לפלטפורמה אחרת תאלצו לבנות אותו מחדש. בנוסף החופש בעיצוב של ויקס פוגע רבות ביכולת הרספונסיביות שלה ולכן האתר לא נראה כמו שצריך בכל הגדלים של המסכים.

SITE123 – סייט123 היא מערכת לבניית אתרים בחינם. לכן היא מאוד בסיסית. מי שמעוניין באתר מאוד בסיסי גם ברמה העיצובית וגם ברמה הפונקציונלית יכול לבנות אתר בחינם דרך המערכת הזו.

סייט123 עובדת בשיטה של תבניות. האלמנטים כבר קיימים ומובנים, לכם נשאר רק לבחור אלמנטים מהמבחר הקיים ולשנות טקסטים או תמונה בהתאם. כמות האלמנטים והגמישות העיצובית שלהם מוגבלת מאוד לעומת המתחרות בתחום.

WordPress  וורדפרס היא המערכת המובילה היום לבניית אתרים. היא משלבת פאנל ניהול ומערכת קוד פתוח שמאפשרת להכניס לאתר מגוון עצום של אפשרויות פונקציונאליות ועיצוביות.
בניית אתר בורדפרס יכולה להתבצע מדף חלק (לבנות מblankׂׂׂ) ולבנות הכל מ-0, או לעבוד עם תבניות קיימות שחלקן גמישות יותר וחלקן גמישות פחות מבחינת היכולת לשנות בהם דברים.

רוב התבניות מבוססות Elementor או מערכת בילדר המוכרת גם כ-WPbeakry, אלמנטור וWP בייקרי הן מערכות פונקציונליות ועיצוביות לבניית אתרים אשר פותחו במיוחד עבור וורדפרס.

החיסרון היחיד בבניית אתר WordPress הוא עלויות הבניה. כמעט תמיד נדרש לקבל עזרה מאת מתכנת וורדפרס שמבין בתבניות, מבין בפאנל הניהול של וורדפרס וכן מסוגל לערוך שינויים בקוד או בתבנית במידת הצורך.
ובמיוחד בישראל כאשר רוב התבניות לא מותאמות לעברית וצריך ליישר כמעט את כל האלמנטים משמאל לימין.

5

הכנת תשתית לקידום אורגני בגוגל – SEO

קידום אתר קידום אתרים, ידוע גם כ-SEO שהם ראשי תיבות של search engine Optimization כלומר – אופטימיזציית מנוע חיפוש. מכיוון שגוגל היא מנוע החיפוש המוביל היום. רוב האנשים מניחים שקידום אתר מתבצע קידום אורגני בגוגל כשלמעשה, ניתן לבצע קידום אתר בעוד פלטפורמות כמו פרסום בגוגל ממומן או קידום ברשתות חברתיות.

הכנת תשתית ל-SEO היא לא שלב סטנדרטי בהקמת אתר ורוב בוני האתרים מדלגים על השלב הזה. זה השלב שמכין את תשתית התוכן באתר ומתאים אותה לעקרונות ה-SEO. כולל תגיות, היררכית מבנה קישורים, ועוד.
בעצם בכך נוכל לוודא שגוגל תכלול אותנו ברשימת האתרים הרלוונטיים במילות המפתח המתאימות לנו. כמו כן בתהליך זה עורכים את תוצאות החיפוש של כל העמודים כדי לוודא שהאתר יופיע בגוגל באופן המיטבי ביותר ובמילים הרלוונטיות ביותר.

הכנת תשתית ל-SEO באתר כוללת מחקר מילות מפתח, מחקר מתחרים, הטמעת ביטויי מפתח וקישורים פנימיים בתוכן של האתר, סידור תגיות, עריכת תוצאות ועוד.
לגוגל לוקח בין חודש ל-3 חודשים עד שהיא מאנדקסת את האתר באופן מלא ומדרגת אותו בתוצאות שלה.

הכנת התשתית ל-SEO היא חד פעמית והמטרה שלה אינה להביא את האתר לעמודים ראשונים, אלא לוודא שהאתר מקבל דירוג גבוה בגוגל מה שישפיע על קצב הקידום של האתר בעתיד. כדי להגיע לעמודים הראשונים יש לבצע עבודה שוטפת שכוללת הזנת תכנים לאתר על בסיס קבוע, עדכון מילות מפתח ועוד.

Leave a Reply